The Datacenter Group werkt aan energie neutraal Delft

Hoge klantwaardering voor beleving, kwaliteit en serviceReasonnet breidt IaaS uit naar The Datacenter Group Delft

Toen de gemeente The Datacenter Group onlangs benaderde met de vraag of zij aan een energie neutraal Delft wil meewerken, was het antwoord direct: ja. Als een van de energiezuinigste datacenters van Nederland werkt The Datacenter Group dag in dag uit aan de vermindering van uitstoot en afval.

Afspraak is afspraak

Deze belofte heeft The Datacenter Group gedaan in de vorm van de e-Deal. Namens The Datacenter Group tekende Siemon van den Berg het groene document en spreekt met de gemeente hiermee af dat het datacenter zich gaat inspannen voor vermindering van de CO2- uitstoot. The Datacenter Group gaat dat doen door in te zetten op energiebesparing, duurzame productie van energie en intelligente energiesystemen. Ook IKEA Delft, NEN, OrangeGas, TNO en Werkse hebben de e-Deal deze dag ondertekend.

Duurzame projecten

Naast het ondertekenen van de e-Deal heeft van den Berg op verzoek van de gemeente een presentatie gehouden over het duurzame karakter van het datacenter. Zeggen dat je duurzaam bent is een ding maar het daadwerkelijk uitdragen is een andere tak van sport. `Het is fijn om te vernemen dat wij als bedrijf gezien worden. Toen ik door de gemeente ben benaderd om een presentatie te geven heb ik geen moment getwijfeld. Ik vertel graag over onze groene projecten en hoop daarmee ook andere bedrijven te enthousiasmeren'.

De projecten waar The Datacenter Group bij betrokken is is onder andere het Zero-Emission-Technopolis project. TDCG heeft voor dit initiatief de handen ineengeslagen met onder andere Exact, 3M en de TU Delft om van het Technopolisterrein - waar al deze bedrijven gevestigd zijn - het duurzaamste technologiepark van Nederland te maken. Het project werd door het publiek - waaronder de wethouder Brandligt van Duurzame ontwikkeling en Beheer van de Stad - met luid applaus onthaald. Duurzaamheid leeft, dat blijkt.

6 januari 2016