Gedeputeerden Scheffer en Schouten op bezoek bij Regio Noord-Veluwe

Gepubliceerd: 06 januari 2016

Gedeputeerden Scheffer en Schouten op bezoek bij Regio Noord-Veluwe

Op 11 november heeft Harm-Jan van Schaik, voorzitter van Regio Noord-Veluwe, de Omgevingsagenda regio Noord-Veluwe 2015-2020 aangeboden aan de Commissaris van de Koning en uitgedeeld aan de statenleden. Tijdens het bezoek van Gedeputeerden Michiel Scheffer en Bea Schouten op 6 januari zijn de (gewenste) ontwikkelingen voor het gebied verder doorgesproken.

Provinciale Omgevingsvisie

De afgelopen jaren is een groot aantal zaken gerealiseerd op de Noord Veluwe, die tot stand zijn gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland. Het Stads- en Regiocontract hebben een geweldige impuls gegeven niet alleen aan de economie, maar ook aan de sociale infrastructuur en het behoud en de ontwikkeling van het culturele erfgoed. De provinciale Omgevingsvisie en de inbreng daarvoor vanuit de Noord-Veluwe, geven een impuls voor de ontwikkeling van de provinciale gebiedsgerichte opgave voor de Veluwe.

In gesprek over ambities

Tijdens het bezoek zijn de onderwerpen besproken die van belang zijn voor de Noord-Veluwe en aanlsuiten bij de opgaven van de provincie:

o Waterrijke Veluwe, presentatie Cooeperatie Gastvrije Randmeren

o Lelystad Airport

De beoogde uitbreiding van Lelystad Airport biedt de Noord-Veluwe kansen om in te spelen op deze ontwikkeling. Dit vraagt om robuuste en diverse verbindingen tussen de Noord-Veluwe en Flevoland/Lelystad Airport, waaronder hoogwaardig openbaar vervoer (lightrail, snelle busverbinding)

o Verbindingen

- Verbeteren van de doorstroming op de intensief gebruikte A28 tussen Zwolle en Amersfoort

- Realisatie van een intercitystop in Harderwijk

- Invoering van Randstadrail

- De Noord-Veluwe wordt de fietsregio van Nederland

Meer informatie: Omgevingsagenda regio Noord-Veluwe 2015-2020