Vijf filmpjes beschikbaar voor Actie Kerkbalans 2016

Vijf filmpjes beschikbaar voor Actie Kerkbalans 2016

6-1-2016

Ook bedoeld voor gebruik in parochies

Voor de Actie Kerkbalans 2016 heeft het campagneteam vijf filmpjes laten maken om het belang van Kerkbalans extra te onderstrepen. Het gaat om vier filmpjes waarin twee mannen en twee vrouwen vertellen wat de kerk voor hen betekent. Ze leggen ieder een eigen accent.

Beschrijving

Zo vertelt de eerste over de boodschap van het geloof en de anderen over de doop, de gemeenschap en het gebouw. Het vijfde filmpje is een compilatie van de eerste vier. De filmpjes onderschrijven niet alleen het belang van Kerkbalans maar geven ook in het kort een persoonlijk geloofsgetuigenis. Bij de filmpjes zijn uitgeschreven interviews met nog meer informatie. Twee van de geinterviewden zijn lid van de R.-K. Kerk, te weten een vrijwilliger en een priester, twee zijn lid van de Protestante Kerk in Nederland. Filmpje nummer 5, het campagnefilmpje voor 2016 komt in week 2 van 2016 beschikbaar.

De filmpjes zijn niet alleen te bekijken via de website, plaatselijke kerken kunnen de filmpjes ook downloaden en op hun eigen sites plaatsen. Ook is het mogelijk de filmpjes te laten zien na een viering of bij een andere gelegenheid in de plaatselijke kerk.