Gemeente Leiden: Invoering tarief ophalen grofvuil en greenbags

woensdag, 6 januari 2016

Vanaf 1 februari 2016 kost het laten ophalen van grofvuil en greenbags door de gemeente dertig euro per afspraak. Zelf wegbrengen van grofvuil en tuinafval naar de milieustraat blijft gratis. Om de inwoners tegemoet te komen, worden de openingstijden van de milieustraat verruimd. Op woensdag en vrijdag is de milieustraat tot 19.00 uur open.

Drie jaar geleden besloot de gemeenteraad dat er vanaf 2016 minder geld beschikbaar is voor de afvalinzameling. Door de invoering van een tarief betaalt alleen de inwoner die gebruik maakt van de ophaaldienst en kan een extra verhoging van de afvalstoffenheffing worden voorkomen.

De gemeente gaat bewoners actief wijzen op gratis en milieuvriendelijkere alternatieven voor grofvuil en greenbags. Zo halen kringloopbedrijven, zoals Het Warenhuis, herbruikbare materialen (zoals stoelen, banken of tuinmeubilair) thuis op en moedigt de gemeente het wegbrengen van grofvuil en tuinafval naar de milieustraat aan.

Afspraken voor het laten ophalen van grofvuil en greenbags kunnen worden gemaakt via de website van de gemeente Leiden: www.gemeente.leiden.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------