Enquetecommissie verplaatsing honkbalstadion


Publicatiedatum:
vrijdag 08-01-2016
Op 3 december 2015 besloot de gemeenteraad van Haarlemmermeer tot een raadsenquete (zoals bedoeld in artikel 155a van de Gemeentewet) naar de gang van zaken rond de verplaatsing van het honkbalstadion. Op 17 december zijn de leden van de enquetecommissie benoemd.
Meteen na het kerstreces, op zaterdag 2 januari, kwam de enquetecommissie Verplaatsing Honkbalstadion voor het eerst bij elkaar. Tot voorzitter van de commissie is gekozen Henk Kuipers (VVD), tot vice voorzitter Johan Rip (HAP) en tot secretaris Mariette-Sedee-Schuitemaker (CDA). De andere
leden van de commissie zijn Joost Koomen (D66) en Paul Meijer (Forza! Haarlemmermeer). Ambtelijk secretaris is de griffier, John van der Rhee.

Onderzoeksopdracht
De eerste taak van de commissie is het formuleren van de onderzoeksopdracht. Die zal bestaan uit de onderzoeksvragen, doorlooptijd, planning en een raming van het benodigde budget. In de vergadering van 7 januari is de enquetecommissie begonnen met het formuleren van de onderzoeksopdracht. De
enquetecommissie zal de onderzoeksopdracht ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad.

Na het akkoord van de gemeenteraad gaat de enquetecommissie verder aan het werk, met in ieder geval deskresearch van reeds bestaande documentatie, met verhoren achter gesloten deuren en verhoren in het openbaar.
Tijdens het werkproces zal de enquetecommissie geen mededelingen doen over de voortgang van het onderzoek.