Tarieven en openingstijden parkeergarages


8 januari 2016
Parkeergarage Pieter Vreedeplein

De gemeentelijke parkeergarages in de binnenstad hebben sinds 1 januari allemaal dezelfde openingstijden en tarieven. Ze zijn elke dag open van 07:00 tot 04.30 uur. Het tarief blijft 2 euro per uur.

Het gaat om de garages Pieter Vreedeplein, Koningsplein, Emmapassage, Schouwburg en 013-Tivoli. Bij die laatste is uitrijden de hele week 24 uur per dag mogelijk. Parkeren na 18:00 uur kost maximaal 6 euro door vooraf gebruik te maken van de 'avond-knop' op de betaalautomaat. Parkeren binnen
een aaneengesloten periode van 24 uur kost hoogstens 16 euro.

Rondom de binnenstad

De parkeergarage in Stappegoor is open van 07:00 tot 01:00 uur. Maximaal een half uur parkeren kost hier 50 cent. Daarna kost het 1 euro per dag. In en rondom de binnenstad zijn diverse parkeerterreinen, onbewaakt maar gunstig gelegen. Het is mogelijk om hier betaald kort te parkeren.
Eigenaren van een scooter of bromfiets kunnen hun vervoermiddel neerzetten in de parkeergarage 013-Tivoli. Die is voor hen bereikbaar via de Veemarktstraat. Brommers en scooters mogen er hoogstens 24 uur staan. Deze voorziening is dus alleen voor kort-parkeerders. Ze betalen 1 euro per keer.

Meer informatie op de pagina parkeren op deze website.