Friese ondernemer gaat er op vooruit

Het brede midden- en kleinbedrijf (MKB) staat centraal in de beleidsbrief `Wurkje mei Fryslan'. Deze beleidsbrief, waarin de provincie Fryslan haar economisch beleid voor de komende vier jaar herijkt, verscheen woensdag 6 januari.

Kansen benutten

Het beleid richt zich op het versterken van de economische structuur. Er is daarbij specifiek aandacht voor samenwerking tussen bedrijven uit verschillende sectoren en starters. De provincie gaat meer werk maken van acquisitie en benut de kansen die Leeuwarden-Fryslan 2018 biedt. Uit dit beleid vloeit een inzet van ruim EUR366 miljoen voor de regionale economie voort.

Vijf actielijnen

Fryslan scoort nog onvoldoende op de pijlers organiserend vermogen, innovatie en export. Dit zijn daarmee de grote uitdagingen voor de regionale economie. Langs vijf actielijnen werkt de provincie hier samen met haar partners aan: faciliteren MKB, beschikbaar stellen kapitaal, vergroten aantrekkelijkheid vestigingsklimaat/acquisitie en stimuleren internationaal ondernemen.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: "Wij zijn trots op ons ondernemersklimaat in Fryslan en zetten in op een verdere versteviging van dit klimaat. Wij willen het MKB in staat stellen te excelleren.".

Download beleidsbrief

De beleidsbrief `Wurkje mei Fryslan' is te downloaden via www.fryslan.frl.