Nieuwjaarstoespraak burgemeester Bijl


Nieuwjaarstoespraak burgemeester Bijl

08 januari 2016
Vrijdag 8 januari vond voor de laatste keer het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen plaats in Theater de Muzeval. In 2016 opent het Atlastheater haar deuren.

De gemeente Emmen gaat een bijzonder jaar tegemoet. Dit kwam ook naar voren in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bijl: "Emmen heeft het centrum van de toekomst, een tunnel met het mooiste lichtkunstwerk van de wereld en een plein waar jong en oud dagelijks genieten".

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bijl stond in het teken van de ontwikkelingen van Emmen. In 2015 is heel erg veel gebeurd en dit jaar opent naast het Atlastheater, Wildlands haar deuren. Op de locatie bij de Hoofdstraat zijn plannen om een cultureel kwartier te openen.

In 2016 wordt er ook gewerkt in diverse dorpen. Zo wordt de riolering in Weiteveen en Schoonebeek aanpakt en viert Barger-Compascuum feest omdat ze 150 jaar bestaan.

De burgemeester blikte nog even terug op het bezoek aan het koningspaar in februari van 2015 en op de aanpak bij de dreigende sluiting van Philips. Door inzet van velen gaat er geen bedrijf weg maar komen er twee die weer perspectief bieden.

In navolging van 2015 wordt ook 2016 een jaar met veel mooie activiteiten waaronder de opening van Wildlands en het Atlastheater. Het college van burgemeester en wethouders wenst u allen en allen die u dierbaar zijn een gezond 2016!