Dertien hennepknippers gearresteerd


Dertien hennepknippers gearresteerd

Laatste update:
09-01-2016 | 12:15

Beuningen - Zaterdagochtend hebben wijkagenten in Beuningen een hennepknipperij aangetroffen tijdens hun surveillance in de wijk. Een `bekende' lucht trok de aandacht toen ze met een wijkbewoner een praatje maakten. Bij het rondkijken op zijn terrein zijn vervolgens 13 hennepknippers
gearresteerd.

De wijkagenten surveilleerden op deze zaterdagochtend in hun wijk. Tijdens een gesprekje dat ze hadden met een wijkbewoner, roken deze politieagenten een voor hen bekende wietlucht. Toen ze vroegen om even verder te mogen kijken, bleek er een groep personen bezig te zijn met de verwerken van
de illegale hennepplanten.

Zowel de bewoners als de knip(st)ers zijn door de politie gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt door de recherche verder onderzoek gedaan naar ieders strafbare aandeel.
In de loop van de ochtend is de partij aangetroffen hennepplanten in beslaggenomen en voor registratie, onderzoek en vernietiging overgebracht naar een politiebureau.

De verdachten varieren in leeftijd van 24 tot 59 jaar en zijn afkomstig uit Nijmegen en Beuningen. Het gaat om 5 mannen en meerdere vrouwen.

(2016015029)