Vrouw slachtoffer van poging beroving


Vrouw slachtoffer van poging beroving

Laatste update:
10-01-2016 | 12:25

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Hoogerheide - Zaterdagavond is een 42-jarige vrouw uit Putte op het Sint Lucasplein slachtoffer geworden van een poging beroving. Zij is daarbij licht gewond geraakt.

Het slachtoffer loopt na haar werkzaamheden omstreeks 22.00 uur richting haar geparkeerde auto op het Sint Lucasplein. Daar wordt zij van achteren belaagd door een man die haar probeert te beroven. Daarbij wordt de vrouw meerdere keren geduwd waardoor zij komt te vallen. Uiteindelijk weet zij
het portier van haar auto te openen en weg te komen. Er is geen buit gemaakt; wel heeft de vrouw tijdens de worsteling lichte verwondingen opgelopen. Ook de dader is gewond geraakt aan zijn linkerhand na een beknelling tussen de dichtgeslagen autoportier.

Signalement

De vrouw heeft aangifte gedaan van de poging beroving en kon het volgende signalement van haar belager opgegeven. Het gaat om een blanke jongeman van ongeveer 1.70 m die gebrekkig Nederlands spreekt. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 17-18 jaar. Hij heeft donkere ogen en draagt op dat
moment een zwarte jas zonder emblemen met daaronder een donkere trui met capuchon. Deze heeft hij op het moment over zijn hoofd getrokken. Verder heeft hij lichte sportschoenen aan en is waarschijnlijk gewond aan zijn linkerhand.

Getuigen gezocht

Hebt u zaterdagavond voor of na 22.00 uur iets verdachts gezien op of rondom het Sint Lucasplein? Of weet u aan de hand van het signalement wie de verdachte is of waar deze verblijft? Deel uw informatie dan via 0900 8844.