Crowdfunding Waterkrachtcentrale Dommel op stoom


11 januari 2016 In de eerste week van 2016 is weer 30.000 euro opgehaald voor de realisatie van de waterkrachtcentrale in de Dommel bij Sint-Michielsgestel. Initiatiefnemers vader en zoon Taks komen steeds een stap dichterbij energieopwekking door waterkracht. Waterschap De Dommel vindt het
een goed initiatief en helpt het project 'Dommelstroom' waar mogelijk. In eerste instantie bij het ontwerp van de waterkrachtcentrale en ook bij eventuele aanpassingen aan de stuw in de Dommel.
waterkrachtcentrale.jpg

De kracht van water

De waterkrachtcentrale zet op een milieuvriendelijke manier de kracht van de rivier de Dommel om in duurzame elektriciteit. De installatie zal naar verwachting jaarlijks 600.000 kWh duurzame energie opwekken, genoeg om in de stroombehoefte van meer dan 170 huishoudens te voorzien.

Bekijk het item dat Omroep Brabant maakte over de waterkrachtcentrale.

Deelnemen

Iedereen kan een certificaat van 150 euro kopen. Hiermee wordt u lid van de Duurzame Energie Cooeperatie Dommelstroom U.A. Inmiddels is er aan ruim 150.000 euro aan certificaten verkocht. Er is nog 350.000 euro nodig. Dan is er voldoende kapitaal om de energiecentrale te kunnen bouwen.