200.000 euro gewonnen in Capelle aan den IJssel

200.000 euro gewonnen in Capelle aan den IJssel

Rijswijk, maandag 11 januari 2016 - In Capelle aan den IJssel is het vrijdag 15 januari 2016 feest, want daar heeft een 67-jarige man de hoofdprijs gewonnen van 200.000 euro in Cijferspel, het extra spel dat je bij Lotto kunt spelen. Omdat het winnende lot is verkocht bij AKO Capelle Picassopassage Brouwer in de Picassopassage 26 wordt hier op vrijdag 15 januari 2016 om 10:00 uur een taart aangesneden.

De winnaar speelt al mee sinds zijn achttiende en vertelt dat hij al eens eerder een prijsje heeft gewonnen. "Ik heb ooit 5.000 euro gewonnen en dat verwachtte ik toen ook al totaal niet omdat je de miljoenen in de gaten houdt. Sindsdien speel ik mee, altijd in de winkel gewoon voor de lol en de gezelligheid, maar voor niet meer dan 3 euro, want het moet wel leuk blijven, niet te gek en niet te bont."

Toen de winnaar op maandagavond zijn getallen controleerde had hij in eerste instantie niet door dat hij de hoofdprijs van het Cijferspel had gewonnen: "Ik controleerde mijn Lotto getallen en was niet zozeer Cijferspel vergeten, maar je kijkt toch eerst naar die Lotto getallen. Mijn vriendin schrok zich kapot toen ze zag dat we met Cijferspel een bedrag van 5 nullen hadden gewonnen. We kunnen nu de lening van onze verbouwing afbetalen en we willen ook een gedeelte schenken aan de familie. En omdat we beiden geen rijbewijs hebben, is het misschien ook wel een leuk idee dat een van ons eens lessen gaat volgen. Dan kunnen we misschien in de zomer naar Spanje rijden voor een weekje vakantie."

Over Cijferspel

Voor Cijferspel vindt wekelijks op zaterdag een aparte trekking plaats. Je hebt al prijs wanneer jouw laatste cijfer overeenkomt met het laatste cijfer van het getrokken getal. In de trekking van Cijferspel op zaterdag 9 januari waren er in totaal 11.287 prijswinnaars. De eerstvolgende trekking is zaterdag 16 januari 2016. De Lotto Jackpot staat dan op 18,7 miljoen euro en voor 1 euro extra speel je ook mee met Cijferspel en maak je kans op 200.000 euro.