16 januari 2016: start tulpenseizoen met nationale Tulpenplukdag


12 januari 2016

16 januari 2016: start tulpenseizoen met nationale Tulpenplukdag

200.000 tulpen, 15.000 tulpenfans, 10 liter koffie, 3 vrachtwagens vol tulpen, 100 dagen voorbereiding en 30 vrijwilligers... Dit zijn de succesfactoren van de tulpenpluktuin.

Floraholland Tulpenplukdag

Op zaterdag 16 januari 2016 wordt op de Dam in Amsterdam opnieuw de officiele aftrap van het tulpenseizoen gegeven. In een speciaal aangelegde pluktuin op de Dam kan iedereen, vanaf 13:00 uur, gratis tulpen plukken. Verder kunnen zij genieten van Hollandse gezelligheid en vrolijke muziek.

Met deze feestelijke actie barst het tulpenseizoen los. Naar verwachting zullen wereldwijd meer dan 1,7 miljard Hollandse tulpen het voorjaarsgevoel in huis brengen. De opening van het tulpenseizoen wordt georganiseerd door Tulpen Promotie Nederland, een initiatief van de Nederlandse
Tulpenkwekers.

Thema: Europa

Het thema voor de vijfde editie van de Nationale Tulpendag op De Dam in Amsterdam is: Europa. De organisatie speelt in op het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie.

Start tulpenseizoen

Met Nationale Tulpendag wordt het officiele tulpenseizoen ingeluid. Het tulpenseizoen loopt van januari tot eind april. Hierin zijn de meeste tulpensoorten verkrijgbaar bij onder andere de bloemist. Er zijn meer dan duizend tulpen in alle kleuren van de regenboog die vanuit Nederlandse
veilingen wereldwijd de weg naar de vaas vinden. De tulp is daarom een echt visitekaartje van Nederland.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Tulpen(plukdag)?

* Ga naar de website van Tulpen Promotie Nederland