Wijziging puntentoekenning groepen niet geinitieerd door de NVLF


13 januari 2016
Vereniging

Wijziging puntentoekenning groepen niet geinitieerd door de NVLF

Ingangsdatum 1 feebruari 2016.

Vanaf 1 februari 2016 verandert het toekennen van punten voor het deelnemen aan een (werk)groep die niet geinitieerd is door de NVLF. Wat deze wijziging inhoudt wordt hierna uitgelegd.

Vanaf 2014 waren er nieuwe criteria van kracht voor puntentoekenning aan groepen niet geinitieerd door de NVLF. Zie Kwaliteitscriteria 2015 - 2020, bijlage 2. Deze punten vielen in de categorie Deelname aan commissies, platforms en bestuur. Gaandeweg bleken deze criteria niet goed aan te
sluiten bij de praktijk wat tot veel vragen leidde van leden van diverse werkgroepen. Dat was voor de NVLF een reden om de puntentoekenning niet alleen te vereenvoudigen maar ook in lijn te brengen met het beleid van andere paramedische beroepsgroepen.

Onder welke categorie punten opvoeren
Deelname aan een (werk)groep die niet geinitieerd is door de NVLF leidt niet meer vanzelf (vanwege het deelnemen) tot punten. Puntentoekenning is nog steeds van toepassing voor bepaalde activiteiten die binnen deze (werk)groepen worden verricht. Om dat te bepalen kunnen werkgroepleden zelf hun
activiteiten toetsen aan de kwaliteitscriteria. Hieronder staan enkele voorbeelden van activiteiten en de bijbehorende puntencategorieen uit de Kwaliteitscriteria 2015-2020:

Activiteit Cat.Kwaliteitscriteria 2015-2020
Bijwonen scholingsbijeenkomst van werkgroep Scholing
Ontwikkelen landelijk protocol in werkgroep Ontwikkeling protocol, standaarden, richtlijnen

Op methodische wijze lezen, analyseren en beoordelen
vakinhoudelijke en/of wetenschappelijke literatuur Journal club

De volledige toetsingscriteria en bewijslast van de bovengenoemde categorieen kunt u terugvinden in Kwaliteitscriteria 2015-2020.
Zie hiervoor www.ikbenlogopedist.nl > Kwaliteit > Registers > Kwaliteitsregister.

Het opvoeren van activiteiten doet u via uw digitaal portfolio van het KP op www.kwaliteitsregisterparamedici.nl.
Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Karin Verkleij via telefoon 0348 - 45 70 86 of mail k.verkleij@nvlf.nl.