Mustafa Amhaouch nieuw Kamerlid voor het CDA

13/01/2016Mustafa Amhaouch nieuw Kamerlid voor het CDA

Mustafa Amhaouch (45) is dinsdag 12 januari beedigd als Kamerlid voor de CDA-fractie. Hij volgt Peter Oskam op, die burgemeester van Capelle aan den IJssel is geworden. Amhaouch is geboren en getogen in Limburg, in de gemeente Peel en Maas nabij Venlo. Hij was o.a. gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Ook was hij voorzitter van de CDA-afdeling Peel en Maas. In het bedrijfsleven werkte hij als senior manager bij chipmachinefabrikant ASML. Hij ziet het Kamerlidmaatschap als een voorrecht. "Het is mooi dat ik als Kamerlid nu uitvoering kan geven aan het CDA-verkiezingsprogramma, waar ik medeauteur van ben."

In de Kamer gaat hij zich vooral bezighouden met de portefeuille Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast gaat hij aan de slag met Economische Zaken, met name technologie en ICT.

In zijn vrije tijd speelt sport een belangrijke rol. Hij houdt van hardlopen en heeft 25 jaar aan taekwondo gedaan. Daarnaast is hij voorzitter van handbalvereniging de Targos Bevo HC. Amhaouch is 22 jaar getrouwd en heeft drie kinderen.