Hinder door sneeuw op de snelweg


14 januari 2016, 23:50

Automobilisten moeten in een brede strook rondom de lijn Den Helder * Coevorden vanavond rekening houden met gladde wegen door sneeuwval. De snelwegen A6, A7, A28 en A32 zijn wit en dus glad. De sneeuw blijft tijdelijk liggen, omdat de wegdektemperatuur tot dichtbij nul is genaderd.

Lokaal is er al een sneeuwlaag van meerdere centimeters ontstaan. Het verkeer past zich tot nu toe goed aan de situatie aan door de snelheid te matigen. Dat betekent met een gangetje van 50 kilometer per uur over de snelweg rijden. Toch zijn er ook op de snelweg enkele glijpartijen geweest.

Nog meer vervelend weer

De sneeuwval verplaatst zich nu langzaam oostwaarts. In Noord-Holland wordt het gauw droog, in Drenthe en Overijssel kan het nog tot diep in de nacht sneeuwen. Ook op de A28 en A37 ontstaat dus meer hinder. Na de sneeuw loopt de temperatuur op, waardoor de sneeuw zeker op snelwegen snel
wegsmelt. De ochtendspits ondervindt dus geen hinder. Wel heeft het verkeer morgen in het zuidwesten de hele dag last van forse regenval. Vannacht komen er ook nog windstoten voor, vooral aan de Zeeuwse kust.

LET OP: vooral in deze strook flinke sneeuwval. Ook de snelwegen zijn wit dus glad #gladheid pic.twitter.com/Gp3mGJ0Exy

* VID (@vid) January 14, 2016