Patrick van den Brink: "Veiligheid is mensenwerk en maatwerk"


"Uw positieve verhalen en het enthousiasme van mijn collega's hebben mij gesterkt in de overtuiging dat het CCV een organisatie is die er toe doet en die gewaardeerd wordt." Deze woorden van vertrouwen sprak directeur Patrick van den Brink vanmiddag uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van het
CCV.

Koers

Van den Brink vertelde onder meer over de strategische visie waar het CCV de afgelopen tijd aan heeft gewerkt. "Die visie hebben we Koers genoemd. Koers geeft aan waar we willen staan in 2020."

Gezien de snel veranderende samenleving, is Koers niet in beton gegoten. "Wij willen als open en lerende organisatie snel kunnen acteren. Wat we precies gaan doen, bepalen we dan ook van jaar tot jaar en misschien wel van maand tot maand", aldus Van den Brink. Wel duidelijk is dat de komende
vijf jaar de prioriteit van het CCV ligt bij:

* high impact crimes
* zorg en veiligheid
* georganiseerde criminaliteit en ondermijning
* leefbaarheid
* criminaliteit in en tegen bedrijven
* integraal veiligheidsbeleid
* brandpreventie

Slimme bril

Een van de andere belangrijke punten uit de speech van Van den Brink was publiek-private samenwerking. CCV-adviseur Joeri Vig liep op de nieuwjaarsreceptie rond met een bijzondere bril; de 'slimme bril'. Met deze bril kunnen agenten live-beeld uitwisselen met de meldkamer, terwijl ze hun
handen vrijhouden. Deze bril is ontwikkeld door het bedrijf Twnkls en wordt samen met het CCV ingezet in het veiligheidsveld.

Van den Brink: "Daarvoor hebben we een pilot gedraaid tijdens een evenement in het Gelredome en de bril getest met de politie eenheid Oost Nederland in Nijmegen. Ik vind dit een goed voorbeeld van hoe wij als CCV samen met het bedrijfsleven technische innovatie onderzoeken en verder brengen.
En helemaal mooi vind ik dat de politie dusdanig enthousiast is over de mogelijkheden van de slimme bril, dat wij vanuit het CCV, samen met TU Delft en Twnkls gaan onderzoeken wat de slimme bril voor de politie nog meer kan gaan betekenen."

Links

* Benieuwd wat Patrick van den Brink nog meer vertelde tijdens de CCV-nieuwjaarsbijeenkomst? U leest hier de volledige speech.
* Volg Patrick van den Brink ook op Twitter: @pcvandenbrink