Natura 2000-beheerplannen in het Waddengebied ter inzage


15 januari 2016 - Nieuwsartikel

De beheerplannen van zeven Natura 2000-gebieden in het Waddengebied liggen van 14 januari tot 26 februari 2016 ter inzage.

Belanghebbenden kunnen in deze periode hun mening over de plannen geven door een zienswijze in te dienen. Dit kan bij voorkeur digitaal, maar ook schriftelijk of telefonisch.

Behoud van natuur

De natuur beleven, gebruiken en beschermen. Daar draait het om in de Natura 2000-gebieden. Nederland telt 160 van deze gebieden. Zeven daarvan liggen in het Waddengebied: Waddenzee, Noordzeekustzone, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Voor elk van deze Natura 2000-gebieden heeft het Rijk een ontwerpbeheerplan opgesteld. Deze plannen beschrijven welke maatregelen er de komende zes jaren getroffen worden om de natuur in deze gebieden te beschermen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanwijzing van bodembeschermingsgebieden en
rustgebieden. Er blijft ruimte voor recreatie, visserij en andere activiteiten. Hiervoor gelden wel spelregels. Zo kunnen natuur beschermen, gebruiken en beleven ook in de toekomst prima blijven samengaan.

Het Rijk heeft de plannen opgesteld in overleg met betrokken partijen. De provincie Noord-Holland is betrokken bij de beheerplannen voor Waddenzee, Noordzeekustzone en Texel. Als de zienswijzen verwerkt zijn, nemen het Rijk en de provincies een besluit over de definitieve beheerplannen.

Meer informatie

Meer informatie over de Natura 2000-gebieden in het Waddengebied, de beheerplannen, en het indienen van een zienswijze vindt u op www.natura2000.nl/inspraak.

Voor het maken van een afspraak voor het inzien van de stukken bij Provincie Noord-Holland (locatie Kleine Houtweg 18) kunt u contact opnemen met mw. J. Koch: 023-5143298.

Heeft u vragen over het beheerplan, dan kunt u contact opnemen met mw. M. Heesakkers: 023-5144646.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel