Straatrover aangehouden


Straatrover aangehouden

Laatste update:
15-01-2016 | 10:51

Zaandam - Op donderdagavond werd een 19-jarige Zaandammer het slachtoffer van een straatroof. Later op de avond kon een 28-jarige man uit Almere als verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 21.45 uur was het slachtoffer aan het werk als pizzakoerier. Hij reed op een bromfiets over de Klaas Katerstraat in de richting van de A.F de Savornin Lohmanstraat. Twee mannen, die op straat liepen, belemmerden voor hem de doorgang. De mannen vroegen het slachtoffer naar de weg en
toen het slachtoffer zijn telefoon pakte om het adres te zoeken, griste een van de verdachte de telefoon uit zijn handen. Ook eisten de mannen het geld van de pizzabezorger. Toen hij zijn geld niet afgaf, maar weerwoord leverde, liepen de verdachten weg. De verdachten stapten even verderop in
een groene personenauto.



Toen een politieman later op de avond in burger op weg was naar huis, zag hij de bewuste groene auto rijden op de Heijermansstraat in Zaandam. Hij waarschuwde zijn collega's die een verdachte even later aan konden houden.



De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto van de verdachte werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de idetiteit van de tweede verdachte.



2016011007