Waarderingsactie voor jonge mantelzorgers


vrijdag 15 januari 2016

Ben je tussen de 7 en 21 jaar? Is er in jouw familie iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Zorg je veel voor je familielid? Heb je daarover vaak zorgen? Dan ben jij een jonge mantelzorger en kun je aanspraak maken op een leuk presentje.

'Wat een geluk dat jij er bent'

Jonge mantelzorgers verdienen waardering voor hun bijdrage in de zorg voor een ouder, broertje, zusje of ander familielid. Daarom vraagt Steunpunt Mantelzorg - van Maatschappelijk Welzijn Coevorden - aandacht voor jonge mantelzorgers met de actie 'Wat een geluk dat jij er bent!'. Cooerdinator
Jan Broekema: "Het is zo belangrijk dat er ook af en toe iemand aan de jonge mantelzorger vraagt hoe het ermee gaat en waardering uitspreekt. Met deze actie hopen we veel jonge mantelzorgers te bereiken en te waarderen."

Presentje aanvragen

Iedereen - familie, leerkrachten, vrienden, thuiszorgmedewerkers of huisarts - die een jonge mantelzorger in de gemeente Coevorden kent kan het presentje aanvragen om zijn of haar waardering te laten blijken. Jonge mantelzorgers kunnen zelf ook de aanvraag doen. Het presentje wordt per post
verstuurd.

Een aanvraag indienen kan via het formulier op de website (www.mwcoevorden.nl) of bel Jan Broekema van het Steunpunt Mantelzorg Coevorden. Telefoonnummer: 085-2735256 of stuur een e-mail naar het adres steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl.