Lintje voor Truus Groenendijk uit Brouwershaven


Donderdag 14 januari ontving mevrouw Truus Groenendijk uit Brouwershaven een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Rabelink. Een en ander vond plaats in het Stadhuismuseum in Zierikzee.

Afbeelding 1

Vanaf 1990 zet Truus Groenendijk zich in als vrijwilliger voor medisch ontwikkelingswerk in diverse landen. De belangrijkste werkterreinen zijn echter India en Oeganda. In India was betrokkene werkzaam als verpleegkundige in een jongenstehuis. Daarnaast was ze actief als straatwerker in
Calcutta. Daarbij waren er een aantal contactmomenten met moeder Theresa. Ook hielp ze bij de oprichting van een kliniek. De laatste jaren werkt mevrouw in een klein ziekenhuis in Oeganda. Naast haar volledige inzet in dit ziekenhuis is zij bezig met het stichten van een tehuis voor kinderen
met een verstandelijke beperking.

Als verpleegkundig begeleidde beoogd decoranda vele jaren reizen voor verstandelijk gehandicapten. In het zomerseizoen begeleidde zij bootreizen en in de winterperiode skireizen.

Gedurende een periode van vijf jaar was Truus Groenendijk onbezoldigd medewerker bij de stichting Emplooi. Deze stichting begeleidde vluchtelingen in hun orientatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Tijdens de officiele lintjesregen verbleef Truus Groenendijk in Oeganda. Daarom kreeg ze de versierselen opgespeld nu ze weer terug in Nederland is.



Deel deze pagina op:

* Twitter Twitter
* Facebook Facebook
* del.icio.us del.icio.us
* Hyves Hyves
* LinkedIn LinkedIn
* Digg Digg
* Google Bookmark Google Bookmarks