Glad, en dan?


Zou het dit jaar echt gaan vriezen? Of blijft het zacht? Voorspellen kunnen we dat nu nog niet. Maar als het gaat vriezen of sneeuwen en het wordt glad, dan staat de gemeente klaar om de wegen zo veilig mogelijk te maken. Soms bij nacht en ontij. Maar we hebben ook uw hulp nodig!

Wat doet de gemeente?
Gladheidsbestrijding begint voor de gemeente voordat het echt glad wordt. Als er sneeuw of ijzel wordt voorspeld, beginnen we al met strooien.
Eerst zijn de doorgaande, drukke wegen en busroutes aan de beurt, dat zijn de zogenoemde A-routes. B-routes zijn de wegen die de wijk ontsluiten en de drukke verbindingswegen in wijken en op industrieterreinen. De R-routes tenslotte, zijn de fietspaden.
Bij sneeuw en ijzel zorgen we dat openbare gebouwen en bijzondere plaatsen (zoals seniorenwoningen, scholen en gymzalen) op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur bereikbaar blijven. Bijzondere aandacht is er voor de oversteekplaatsen voor voetgangers, bushaltes, voetgangersdomeinen,
parkeerterreinen en gevaarlijke plaatsen zoals trappen.

* Bekijk hier de strooiroutes op de kaart



Woonwijken niet
In woonstraten en voetgangersgebieden wordt niet gestrooid. Dat heeft drie redenen. Ten eerste heeft de gemeente niet voldoende materieel. Bovendien is er in de woonstraten te weinig verkeer waardoor het zout zich niet genoeg kan mengen met de sneeuw. Daardoor blijft het glad en heeft strooien
weinig zin.. De derde reden is dat het milieu schade ondervindt van het strooien van veel zout.

Wat kunt u zelf doen?
De stoep voor uw huis moet u zelf sneeuw- en ijsvrij houden voor uw veiligheid en die van anderen. Omdat zout strooien slecht is voor het milieu, is het beter om de stoep te vegen.



Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 15 januari 2016