Ruime meerderheid positief


Ruime meerderheid positief /

15 januari 2016 - Nagenoeg alle fracties van de commissie Economie, Financien en Bestuur hebben - met hier en daar een kanttekening - overwegend positief gereageerd op de nota Rolneming Delft `Vasthouden en loslaten'.

gemeenteraad 26 maart 2015 72dpi 0017

In deze nota beschrijft het college hoe de rol van de gemeente verandert en daardoor ook de uitgangspunten van de gemeentelijke taken veranderen. Door niet meer van bovenaf zaken te regelen ontstaat maximale ruimte voor initiatieven uit de stad.

Verschillende rollen

De gemeente kan per keer kiezen uit verschillende rollen: reguleren, regisseren, stimuleren, faciliteren en loslaten. Op de hoogste trede - reguleren - is de overheidsrol 100%, onder de laagste trede - loslaten - is hij 0%. Wethouder Lennart Harpe lichtte de commissie toe dat in de toekomst in
voorstellen aan de raad een rollenparagraaf wordt opgenomen. Daarin licht college toe welke rol voor de gemeente is weggelegd.



Een uitgebreid verslag met alle onderwerpen die deze avond ter sprake kwamen, vindt u op de website van de Delftse gemeenteraad.