Politie toont verkeerde foto in opsporingsprogramma


Politie toont verkeerde foto in opsporingsprogramma

Laatste update:
15-01-2016 | 13:44

Rotterdam - Rotterdam - In het televisieprogramma Bureau Rijnmond zijn donderdag 14 januari per abuis verkeerde beelden getoond bij het item over de diefstal van een tablet bij de Mediamarkt aan de Beijerlandselaan in Rotterdam. De getoonde persoon is geen verdachte in deze zaak, maar getuige.

Het Openbaar Ministerie en de politie betreuren dat de verkeerde beelden zijn gebruikt. De politie neemt contact op met de gedupeerde man is om haar excuses aan te bieden. De politie zal er alles aan doen om dergelijke vergissingen in de toekomst te voorkomen.

De bijgevoegde foto is de foto van de verdachte. (Her)kent iemand deze man? Neem dan contact op met de politie: 0900-8844, 112 of anoniem via 0800-7000.



Op 24 juni 2015 komen om 13:16 uur twee mannen binnen bij de Mediamarkt aan de Beijerlandselaan in Rotterdam en lopen naar de afdeling Tablets.

Om 13:24 uur pakt een van hen een tablet en bekijkt deze van alle kanten. De man plaats de tablet vervolgens terug op standaard. Hij kijkt om zich heen, pakt nogmaals de tablet en koppelt vervolgens het alarmsysteem los. De man loopt met de tablet een stukje weg, draait zich om en de tablet
onder zijn T-shirt, waarschijnlijk tussen zijn broeksband. Om 13:27 uur loopt de verdachte alleen de Mediamarkt uit. De politie ziet de tweede man niet als verdachte maar als getuige.