Ministerraad van 15 januari 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 15/01/2016

De ministerraad vond op vrijdag 15 januari 2016 volgens elektronische procedure plaats onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam volgende beslissingen:

* Benoeming leden raad van bestuur Nationale Delcrederedienst

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een ontwerp van koninklijk besluit goed over de ledenbenoeming voor de raad van bestuur van de Nationale Delcrederedienst.

* Oprichting Federale Interneauditdienst - Tweede lezing

De ministerraad keurt in tweede lezing, na het comite B waar de vakbonden vertegenwoordigd zijn, een ontwerp van koninklijk besluit goed tot oprichting van de Federale Interneauditdienst.

* Omzetting Europese en internationale richtlijn over maritieme scheepvaart

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed met wetswijzigingen over de maritieme beveiliging, de federale instantie voor onderzoek van scheepvaartongevallen en de oprichting van de begrotingsfondsen.

* Tussenkomst van Finexpo in aanvragen voor exportkrediet en nieuw instrument voor technische ondersteuning

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een aanvraag voor exportkrediet goed en neemt kennis van een nieuw Finexpo instrument.

* Seveso-samenwerkingsakkoord - Tweede lezing

De ministerraad keurt in tweede lezing een ontwerp van samenwerkingsakkoord goed tussen de federale staat en de drie gewesten over de beheersing van de gevaren van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen zijn betrokken en ook een voorontwerp van wet over de goedkeuring van dit
samenwerkingsakkoord.

* Bijkomende verbeteringen in de regelgeving over zorgtrajecten

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block twee ontwerpen van koninklijk besluit (twee dossiers over hetzelfde koninklijk besluit) goed met bijkomende verbeteringen in de regelgeving over zorgtrajecten voor patienten met diabetes en
patienten met chronische nierinsufficientie.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden