Gezamenlijke controle politie en Belastingdienst


Gezamenlijke controle politie en Belastingdienst

Laatste update:
15-01-2016 | 15:53

Terneuzen - Donderdag 14 januari werd tussen 09.00 en 16.30 uur een grote controle gehouden door het Verkeersteam van Politie Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West. De controle werd gehouden op het sluizencomplex in Terneuzen.

Bij de controle is gebruik gemaakt van een zogenoemde ANPR-auto, dat is een auto die kentekens kan scannen en zo kan zowel de Belastingdienst als de politie er achter komen wie er nog boetes heeft openstaan of wie een wanbetaler is.



3443 voertuigen gecontroleerd



Tijdens de controle werden 3443 voertuigen gecontroleerd. Bij een gecontroleerde zou nog een boete openstaan. Uit onderzoek bleek dit niet meer het geval te zijn en de betrokkene kon zijn weg weer vervolgen. De Belastingdienst heeft acht beslagen gelegd, drie voertuigen moesten achterblijven
op de controleplaats en zijn direct afgevoerd door de Belastingdienst. Er zijn geen directe betalingen gedaan dit keer. Verder zijn er door de politie vier bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die hun gordel niet droegen, twee bestuurders kregen een verbaal omdat zij niet handsfree
belden en twee bestuurders moesten de tintfolie van hun autoruiten verwijderen omdat deze te donker was. Hiervoor krijgen zij ook een bekeuring.