Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar dood Wieringer


15 januari 2016 - Arrondissementsparket Noord-Holland

Vorige week en in december zijn twee nieuwe verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 48-jarige Freddy Sloterwijk. Dit betreffen respectievelijk een 52-jarige vrouw uit de gemeente Sudwest-Fryslan en een 56-jarige man uit Houten.

De 74-jarige verdachte uit Hippolytushoef, die begin september werd aangehouden, zit ook nog steeds in voorlopige hechtenis. Onderzocht wordt welke rol de verdachten bij de dood van de Wieringer hebben gespeeld.

Freddy Sloterwijk werd in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus als vermist opgegeven. Zijn stoffelijk overschot werd op 30 augustus in het Wieringerrandkanaal bij Hippolytushoef aangetroffen door een passant.

De in december aangehouden verdachte betreft een 56-jarige man uit Houten, die ook bij de caravan van het slachtoffer zou zijn geweest. Op de pro-formazitting van 3 december jongstleden is de verklaring van de 74-jarige verdachte over deze man ter sprake gekomen.

De vorige week aangehouden verdachte betreft de 52-jarige echtgenote van het slachtoffer. Zij zit thans in beperkingen. Daarom doet het OM verder geen mededelingen over het onderzoek. Deze laatste verdachte moet aankomende woensdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen voor de
verlenging van de voorlopige hechtenis.

De volgende pro-formazitting in deze zaak zal op 26 februari 2016 plaatsvinden.

Deel dit op

*