Live jazz met Thijs Cuppen Trio, nieuwjaarsreceptie en tentoonstelling Reinoud van Vught

15jan2016

17.00 - 19.00

Live jazz met Thijs Cuppen Trio, nieuwjaarsreceptie en tentoonstelling Reinoud van Vught

Op 15 januari vieren wij het nieuwe jaar en wordt de tentoonstelling van Reinoud van Vught geopend. Ook is er live jazz .

15jan2016 17.00 - 19.00

Evenement

Graag nodigen we u op vrijdag 15 januari 2016 uit met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar en te genieten van de eerste live jazz van 2016. Tevens zal die dag een nieuwe tentoonstelling worden geopend, gewijd aan het werk van Reinoud van Vught. De live jazz wordt verzorgd door Thijs Cuppen (piano), Mateusz Pulawski (gitaar) en Olaf Meijer (bas).

Over de kunstenaar

Reinoud van Vught (Goirle 1960) is een schilder pur sang, een schilder die de activiteit van het schilderen zelf tot zijn belangrijkste thema heeft gemaakt. Hij exposeeerde diverse keren samen met Willem Sanders, wiens werk vorig jaar in de Academische Club te zien was.

Kenmerkend voor de schilderkunst van Van Vught is de grote visuele verscheidenheid. In zijn schilderijen en werken op papier past de schilder niet een, maar vele manieren van schilderen toe. Dat geldt niet alleen voor de werken onderling, ook in de afzonderlijke schilderijen worden verschillende benaderingen tegen elkaar afgezet. Zo ook in een aantal recente schilderijen, waarin organische vormen in een grijsblauwe ruimte lijken te zweven en deels aan het oog worden onttrokken door sluierachtige weefsels. De abstracte kleurruimte is opgebouwd uit talloze, kleine kleurvlekjes die op het doek zijn gespikkeld. De organische vormen zijn geschilderd in een draaiende beweging, terwijl de sluierachtige configuratie is ontstaan doordat witte verf met een recht voorwerp en in een brede beweging krachtig over het doek is getrokken. Treft in deze werken de ijle subtiliteit, in andere is de materialiteit juist een opvallend gegeven. In de vroegste werken op de tentoonstelling lijkt de dikke verfhuid bijna geboetseerd.

Zie voor een impressie van zijn werk: Reinoudvanvught.nl

* Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam +31 (0)20 525 1570

AAC

Gepubliceerd door Amsterdamse Academische Club