Shortlist Beste Spirituele Boek 2016 bekend

Shortlist Beste Spirituele Boek 2016 bekend

14-01-2016

Sterker dan ooit van Brene Brown (A.W. Bruna Uitgevers), Mindful communiceren van Susan Gillis Chapman (Uitgeverij Ten Have), Go East van Stine Jensen (Ambo|Anthos), Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan? van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers) en Altruisme van Matthieu Ricard (Uitgeverij Ten Have) zijn genomineerd voor de vakjuryprijs Beste Spirituele Boek 2016. Daarnaast kent de jury eenmalig een eervolle vermelding toe aan het boek Handboek Mindful Ouderschap van Jon & Myla Kabat-Zinn (Kosmos Uitgevers). De vakjury, bestaande uit Jacobine Geel (presentatrice KRO-NCRV), Kitty Geerts (boekhandelaar bij boekhandel Haasbeek Zoetermeer) en Marije van Beek (redacteur Trouw), zal uit de shortlist een winnaar kiezen die tijdens de Maand bekendgemaakt zal worden. Vorig jaar won het boek Liefdesbang van Hanna Cuppen de publieksprijs voor het Beste Spirituele Boek. De Maand van de Spiritualiteit heeft dit jaar als thema Werk in evenwicht en loopt vanaf vandaag t/m zondag 14 februari 2016.

Ben Tiggelaar - Mooi werk

Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2016 is geschreven door Ben Tiggelaar en heeft als titel Mooi werk. Aan de hand van de driedeling `Plezierig werk, goed werk en zinvol werk' behandelt Ben Tiggelaar prangende vragen als: waarom zitten we zo vast aan ons werk; hoe blijf je de baas binnen je loopbaan; en kan werk ons gelukkig maken? Tiggelaar (Veendam, 1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper en publiceert sinds zijn 20^e over werk, ondernemerschap en management.

Mooi werk, dat in een oplage van 25.000 exemplaren verschijnt (een stijging van 10% ten opzichte van het essay van vorig jaar), ligt vanaf vandaag voor EUR 3,50 in de boekhandel.

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO-NCRV, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2013 organiseert Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. Zin Magazine en Zin.nl zijn vanaf 2014 als mediapartner betrokken.