European Administrators Program ook voor Nederlandse schoolleiders

Het European Administrators Program is een programma van tien dagen gericht op professionele ontwikkeling van leidinggevenden in het basis- en voortgezet onderwijs. Het geeft schoolleiders inzicht in de verschillende manieren waarop de sociale en economische positie van leerlingen uit minderheidsgroepen kan worden verbeterd. Nederlandse kandidaten kunnen zich tot 1 maart aanmelden.

Het programma bestaat uit bezoeken aan Amerikaanse scholen en gemeenschapscentra en gesprekken met experts en leidinggevenden op het gebied van onderwijs. De deelnemers krijgen de gelegenheid om op kosten van de Amerikaanse overheid een programma van tien dagen te volgen in de VS, dat is gericht op professionele ontwikkeling en het leren van `best practices'. Het is bestemd voor schoolleiders die zich willen verdiepen in het verbeteren van de sociale en economische positie van kinderen met een allochtone achtergrond, zoals etnische minderheden en vluchtelingen.

De kandidaten worden genomineerd door de Amerikaanse ambassade in Den Haag, op voordracht van een selectiecommissie die is samengesteld door het Fulbright Center. Het programma begint op of rond 23 oktober en duurt tot en met 3 november 2016. Er is een verplichte orientatiebijeenkomst voor vertrek tussen medio september en begin oktober 2016.