Houd rekening met gladheid door winterse neerslag

Houd rekening met gladheid door winterse neerslag

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 januari 2016- Laatste update: 15 januari 2016 11:36 uur

Weggebruikers moeten de komende dagen in het hele land rekening houden met gladheid. Vandaag en morgen trekken buien over het land die mogelijk gepaard gaan met winterse neerslag. Volgens het KNMI kan er lokaal neerslag vallen in de vorm van (natte) sneeuw. Ook kunnen, wanneer de temperaturen dalen, natte weggedeelten opvriezen.

Afgelopen nacht heeft Rijkswaterstaat in grote delen van het land gestrooid en in Drenthe, Friesland en de Noordoostpolder ook sneeuw geschoven. Rijkswaterstaat blijft alert en zal waar nodig maatregelen treffen om de wegen zo goed mogelijk berijdbaar te houden. Strooiwagens en sneeuwschuivers staan klaar om de gladheid te bestrijden. Weggebruikers in het hele land moeten er rekening mee houden dat ze tijdens winterse buien hinder kunnen ondervinden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om onder winterse omstandigheden goed voorbereid op weg te gaan, onder andere door:

1. De weersverwachting en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden

2. De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen, voorzichtig rijden, niet onnodig van rijstrook wisselen en voldoende afstand houden

3. Rekening te houden met een langere reistijd

4. Ruimte te maken voor sneeuwschuivers en strooiwagens

Ook is het mogelijk de website Rijkswaterstaatstrooit.nl te volgen. Deze site geeft een actueel beeld van waar de strooiwagens van Rijkswaterstaat rijden.