Benoemingen bij Raad van State

Nieuwsbericht | 15-01-2016 | 14:35

De heer drs. A.P.W. Melkert, de heer drs. D.M. Sluimers en de heer mr. G.N. Roes worden staatsraad in buitengewone dienst in de Afdeling advisering van de Raad van State. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om hen voor benoeming voor te dragen.

De benoemingen van de heren Melkert en Sluimers houden verband met de taak van de Raad van State om halfjaarlijks te rapporteren over het onafhankelijk begrotingstoezicht en jaarlijks te adviseren over de Miljoenennota. De heer Melkert is op dit moment zelfstandig adviseur en was eerder minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer en werkzaam voor de Verenigde Naties. De heer Sluimers was tot 1 januari 2016 voorzitter van de raad van bestuur van APG Groep N.V.

De benoeming van de heer Roes vindt plaats met het oog op algemene vraagstukken van wet- en regelgeving en de wijze waarop de kwaliteit van de wetgeving op de ministeries mede door de adviezen van de Raad van State kan worden gewaarborgd. De heer Roes is op dit moment directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De benoeming tot staatsraad in buitengewone dienst is een deeltijdbenoeming.