Kruispunten in Harreveld en Lichtenvoorde aangepast

Kruispunten in Harreveld en Lichtenvoorde aangepast

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 15 januari 2016- Laatste update: 15 januari 2016 14:44 uur

Onder de noemer `Meer Veilig' vergroot Rijkswaterstaat de veiligheid op de weg met diverse maatregelen. Dat gebeurt ook bij de N18. In de gemeente Oost-Gelre worden drie kruispunten `meer veilig' gemaakt.

Rijkswaterstaat heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Met het landelijke programma `Meer Veilig' neemt Rijkswaterstaat maatregelen om te zorgen voor minder verkeersslachtoffers. Bijvoorbeeld een goede bermbeveiliging, het veiliger maken van aansluitingen en kruispunten en het plaatsen van verkeerslichten.

Bekijk welke veiligheidsmaatregelen Rijkswaterstaat treft. (PDF, 162,34 KB)

Drie kruispunten

Ook de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde wordt op meerdere plekken aangepast in verband met Meer Veilig. Rijkswaterstaat neemt deze veiligheidsmaatregelen naast de maatregelen uit het Tracebesluit N18 Varsseveld - Enschede. Op dit moment pakt Rijkswaterstaat drie kruispunten van de N18 aan. Een deel van de werkzaamheden is vorig jaar afgerond, de rest volgt begin 2016:

* kruising met de Kerkstraat bij Harreveld; hier komt een verkeerslicht. Het doorgaande verkeer op de N18 krijgt twee opstelstroken. De parkeerplaats langs de N18, tegenover de molen, wordt afgesloten. * kruising met de Richterslaan bij Lichtenvoorde; deze wordt opnieuw ingericht. Er komen twee opstelstroken voor doorgaand verkeer op de N18. En de verkeerslichten worden vernieuwd. * kruising met de Hamelandweg (N313) bij Lichtenvoorde: deze wordt aangepast en voorzien van nieuwe verkeerslichten. De oversteek van de Heringsaweg wordt in 2016 verplaatst naar dit kruispunt. Omdat Rijkswaterstaat de voor de aanpassing benodigde gronden nog niet in bezit heeft blijft de huidige kruising nog even gehandhaafd. Rijkswaterstaat neemt wel een aantal tijdelijke maatregelen om deze oversteek zo veilig mogelijk te maken.

Nieuwe oversteek

Pas later in 2016 wordt een nieuwe oversteek bij de Heringsaweg aangelegd. De oversteek sluit aan op de Parallelweg. Vooralsnog staat er een scherpe bocht naar rechts gepland, richting parallelweg. Dat is een veilige situatie, maar niet ideaal. Er wordt nog onderhandeld met partijen om de bocht aan te kunnen passen.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.