Gemeente Leiden: Winters weer verwacht

vrijdag, 15 januari 2016

Strooiwagen aan het werk

Strooiwagen in de Stevenshof aan het werk

Dit weekend daalt het kwik ook in Leiden waarschijnlijk onder het nulpunt, en kan het glad worden. De strooidienst van de gemeente is goed voorbereid. Er ligt 350 ton strooizout op voorraad en de strooiploegen staan 24/7 paraat.

Goed voorbereid op weg

De gemeente strooit op doorgaande wegen, kruispunten, viaducten, bruggen, busroutes, doorgaande fietsroutes en plekken waar veel voetgangers komen. Bekijk hier de strooiroutes op de doorgaande wegen en fietspaden. Ook als er gestrooid is, kan het nog steeds glad zijn. Bijvoorbeeld omdat het erg hard vriest of omdat het strooizout nog niet goed is ingereden door het verkeer. Let daarom bij gladheid extra goed op in het verkeer en pas uw snelheid aan.

Gratis strooizout

Inwoners van Leiden kunnen gratis kleine hoeveelheden strooizout afhalen om straten en stoepen ijsvrij te houden. Bij Cluster Beheer op de Kenauweg 3 kunt u zelf het zout in uw tas of emmer scheppen. U kunt terecht op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de wat de gevolgen zijn van het winterweer voor Leiden? Kijk dan op www.leiden.nl/winter, Facebook of volg op twitter @gemeenteleiden. Wilt u weten wat de gemeente nog meer doet ter voorbereiding op winters weer, lees de Winterspecial.