Hyundai met drie auto's in Rally van Monte Carlo

Hyundai met drie auto's in Rally van Monte Carlo

Drie keer is scheepsrecht. Wat dat voor Hyundai Motorsport betekent in zijn derde seizoen in het WK rally, durven we niet te voorspellen. Wel dat het weer een zeer spectaculair jaar wordt. Te beginnen in Monte Carlo (22-25 januari) met de gelijknamige legendarische rally. Bent u er klaar voor?

In de Rally van Monte Carlo maakt de nieuwste generatie Hyundai i20 WRC zijn officiele debuut. Met dit 320 pk sterke rallykanon is vooral door de Nederlandse coureur Kevin Abbring vorig jaar uitgebreid getest. In totaal heeft de nieuwe rallyauto er 8.000 testkilometers opzitten.

Drie Hyundai's in Monte Carlo

Het is voor het eerst dat Hyundai Motorsport met drie bolides aan de start verschijnt in Monte Carlo. Twee daarvan worden bemand door de koppels Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul uit Belgie en Dani Sordo/Marc Marti uit Spanje. Zij rijden in de nieuwe generatie Hyundai i20 WRC.

Hayden Paddon in 2015-versie

Het derde Hyundai-duo wordt gevormd door Hayden Paddon met navigator John Kennard. De Nieuw-Zeelandse coureur kruipt in Monte Carlo achter het stuur van een 2015-versie van de Hyundai i20 WRC. In de Rally van Zweden start ook Paddon in een nieuwe generatie Hyundai i20 WRC.

Nederlander Kevin Abbring

Onze landgenoot Kevin Abbring zal in 2016 eveneens een aantal races in het wereldkampioenschap rally rijden. Daarnaast blijft hij vooral veel testen voor Hyundai Motorsport. Dat gebeurt o.a. in de nieuwe Hyundai i20 WRC, die komend seizoen in het WK wordt ingezet maar nog altijd verder ontwikkeld wordt.