Lening voor bijzondere initiatieven


foto van overhandigen geld en contract tekenen

De gemeente heeft een fonds opgericht waaruit leningen kunnen worden verstrekt voor bijzondere initiatieven op het gebied van leefbaarheid, participatie en duurzaamheid.

Wanneer u samen met anderen (bijvoorbeeld in een stichting of vereniging), een bijzonder initiatief wilt starten maar u krijgt de financiering niet helemaal rond, dan kan de gemeente een lening verstrekken. Deze lening heeft gunstige voorwaarden.

De voorwaarden

Uw initiatief moet een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in een kern, aan participatie of aan duurzaamheid. Het mag niet gaan om commerciele activiteiten. Het maximaal te lenen bedrag per initiatief bedraagt EUR 25.000 en er zal altijd sprake moeten zijn van cofinanciering. Het college
besluit aan de hand van uw voorstel, uw financiele onderbouwing en het (nog) in het fonds aanwezige bedrag of wel of geen lening kan worden verstrekt. De gemeente heeft EUR 100.000 beschikbaar.

Informatie

Voor meer informatie over deze leningsvorm kunt u contact opnemen met een van onze kerncontactambtenaren, Liesbeth van Rijn of Appie Baas, telefoon (0573) 28 92 22, of per e-mail l.vanrijn@lochem.nl en a.baas@lochem.nl.