Positief over brug


Positief over brug /

20 januari 2016 - Een ruime meerderheid van de commissie Ruimte en Verkeer is positief over de intentieovereenkomst die het college wil sluiten met de provincie en de metropoolregio. Zo wordt de nieuwbouw van de Sint Sebastiaansbrug mogelijk.

gemeenteraad 26 maart 2015 72dpi 0017

De gemeente Delft, provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag zochten het afgelopen jaar naar een oplossing toen begin 2015 bleek dat het tafelbrugontwerp veel te duur was geworden. Ze vonden elkaar in een beweegbare brug op een doorvaarthoogte van 4,5 meter.

Grondwateronttrekking

Het debat in de commissie over het voorstel Gemeenschappelijke Regeling Beheer Grondwateronttrekking Delft Noord krijgt in ieder geval een vervolg in de raadsvergadering op donderdag 28 januari. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft aangegeven per 1 januari 2016 uit de Gemeenschappelijke
Regeling Beheer Grondwateronttrekking Delft noord (GR) te stappen. Omdat naast Delfland, Delft de enige deelnemer is stelt het college voor de GR op te heffen en te ontbinden. De raad wordt gevraagd om toestemming te verlenen hiervoor.

Parkeergebied E

Het voorstel van het college om parkeergebied E uit te breiden door vergunningparkeren in te voeren in de straten tussen de Bieslandsekade, Oostpoortweg en de A13 is door de commissie toegevoegd aan de hamerstukkenagenda van de komende raadsvergadering.

Pollers

Het plan van het college om de pollers in de binnenstad te vervangen door kentekenherkenning riep een hoop vragen op bij de fracties. Verschillende partijen spraken hun vrees uit dat auto's makkelijker de binnenstad inrijden als onvoldoende duidelijk is dat ze niet welkom zijn. Wethouder Harpe
zei dat de informatie op de borden in het Nederlands en Engels zal zijn en dat bezoekers via de website van de gemeente in vijf talen geinformeerd zullen worden. Het college komt binnen een jaar met een evaluatie van het nieuwe systeem.



Meer weten over deze commissievergadering? Lees dan het uitgebreide verslag