Korte toelichting collebesluiten 19 januari 2016


20 januari 2016Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.

Hamerstukken

Actualisatie geluidbeleid voor evenementen

Het geluidbeleid voor evenementen is geactualiseerd. In het geluidbeleid van Amersfoort wordt een balans gezocht tussen het bieden van een aantrekkelijk aanbod van evenementen in de stad en zo min mogelijk overlast voor mensen in de omgeving van het evenement. In het geactualiseerde beleid
worden ontwikkelingen rond gehoorbescherming benoemd. Kernpunten zijn verder de hinder van lage bastonen beperken, de geluidnorm bij evenementen op grotere afstanden van woningen bijstellen en Mijnbouwweg op Isselt opnemen als extra locatie voor een geluidnorm. Het geluidbeleid ligt vanaf 27
januari ter inzage in het stadhuis. Tot 9 maart kunnen eventuele zienswijzen worden ingediend.

Definitieve wijziging gemeenschappelijke regeling GGDrU

De gemeenteraad heeft op 12 januari 2016 toestemming gegeven om een wijziging te doen in de gemeenschappelijke regeling GGDRU. Deze wordt nu bekrachtigd.

RIB Bestuurlijke ontwikkeling resultaten uit broedplaats Samen maken we de stad

Deze raadsinformatiebrief heeft de vorm van een e-magazine, waarin bij bestuurlijke ontwikkeling betrokken bewoners, ambtenaren en raadsleden in beeld, geluid en geschreven tekst vertellen wat zij doen en hoe het programma hieraan bijdraagt.

Vaststellen wijzigingsplan Zeldertseweg 73-75

Voor het perceel Zeldertseweg 73-75 kan het wijzigingsplan vastgesteld worden; er zijn geen zienswijzen ingediend op het ontwerp wijzigingsplan. Met deze vaststelling is het mogelijk om de agrarische bedrijfswoning de bestemming van burgerwoning te geven en wordt de agrarische bestemming
gewijzigd in een woonbestemming. Daarnaast biedt het wijzigingsplan de mogelijkheid om de historische tabaksschuur te verbouwen tot woning. Na vaststelling ligt het wijzigingsplan zes weken ter inzage en is het mogelijk om beroep aan te tekenen bij de Raad van State.

Garantstelling Stichting Scouting Mondriaan

De Stichting Scouting Mondriaan vraagt om een garantstelling voor een lening, zodat zij aan haar financiele verplichtingen kan voldoen. Het college stemt hierin toe.

Kadernota 2017 GGD Regio Utrecht

De GGD regio Utrecht is een gemeenschappelijke regeling waaraan 26 gemeenten deelnemen. Alle gemeenteraden kunnen een zienswijze indienen op de Kadernota 2017.
Het college stelt de raad voor geen zienswijze in te dienen, omdat de Kadernota in lijn is met het Amersfoorts beleid. Ook gaat de GGD regio Utrecht nog in gesprek met de raad.

Mandaatbesluit regionale samenwerking

Amersfoort is contactgemeente voor regionale samenwerkingsverband RMC, deze houdt zich bezig met bestrijding van vroegtijdig schoolverlaten. Het college besluit in een overeenkomst met de regiogemeenten te regelen hoe de samenwerking organisatorisch en juridisch samenhangt en hoe de mandaten
zijn geregeld van de verschillende betrokken bestuurders.

Lees de volledige lijst met stukken hier



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email