Controle hondenbelasting


21 januari 2016
[IMG]

Vanaf 1 februari 2016 wordt er een controle hondenbelasting gehouden in de gemeente Leeuwarderadeel. De controle wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door de firma Holland-Ruiter. Dit bedrijf is gespecialiseerd in controles hondenbelasting.

In de gemeente Leeuwarderadeel moet iedereen, die een of meer honden houdt, hondenbelasting betalen. De houder van deze hond(en) is wettelijk verplicht daarvan zelf aangifte te doen bij de gemeente. De controle richt zich op bewoners die wel een hond hebben en deze nog niet hebben opgegeven.
Maar ook de bewoners die reeds een hond hebben opgegeven en daarvoor belasting betalen, worden verzocht medewerking te verlenen aan de controle.

Een controleur hondenbelasting kan dus bij u aanbellen en u vragen of u en hoeveel honden u eventueel heeft. De controleurs kunnen zich legitimeren door het tonen van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs. Wanneer een bewoner niet thuis is, dan maakt de controleur ter plaatse een
inschatting of er geen, of eventueel een of meerdere honden aanwezig zijn op het adres. Als de controleur het vermoeden heeft dat u een of meerdere honden heeft, laat hij een brief met een aangifte hondenbelasting achter in de brievenbus. U dient deze in te vullen en terug te sturen.

U kunt er ook voor kiezen om uw hond(en) digitaal aan te melden. Ga hiervoor naar het formulier Hondenbelasting. Nadat u bent ingelogd met DigiD kunt u uw hond aanmelden door de instructies te volgen.

Ook kunt u eventueel, op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en dinsdag bovendien van 14.00 tot 17.00 uur, terecht op het gemeentehuis, Ljipstrjitte 1 te Stiens, voor het doen van aangifte hondenbelasting. Bij de receptie zijn aangiftebiljetten hondenbelasting verkrijgbaar die u ter plaatse kunt
invullen. Het tarief voor de hondenbelasting 2016 bedraagt voor de eerste hond EUR 61,10 en voor iedere volgende hond EUR 115,00.







Actueel

* januari 2016
* december 2015
* november 2015
* oktober 2015
* september 2015
* augustus 2015
* juli 2015
* juni 2015
* mei 2015
* april 2015
* maart 2015