Start bouw nieuw pand Huizinga Metalen in Peize


Nieuwsbericht Start bouw nieuw pand Huizinga Metalen in Peize

Gepubliceerd op: 21 januari 2016

Op woensdag 27 januari om 9.00 uur geeft wethouder Henk Kosters het startsein voor de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw voor Huizinga Metalen aan de Steiger 18 in Peize.

Nieuwe impuls voor het bedrijf

Patrick Huizinga richt zich op de groothandel in nieuwe metalen en het recyclen van oude metalen (ferro en non ferro). Dat gebeurt nu nog, tot het moment waarop dit voorjaar de nieuwe bedrijfslocatie in gebruik genomen kan worden, op de locatie van het bedrijf Veening aan de Pol 35 in Peize.
"Dit is een prima plek geweest om de vleugels te kunnen uitslaan," aldus de jonge ondernemer, "maar nu is het toch aan alle kanten te klein geworden. De afgelopen jaren is het bedrijf van Huizinga gegroeid, waardoor de noodzaak ontstond om naar een nieuwe locatie te kijken. En die is gevonden
op het bedrijventerrein in Peize. "Een logische plek", aldus Henk Kosters, portefeuillehouder economische zaken. "'Peizer bedrijven, die groeien, willen we graag in Peize kunnen faciliteren".

Hergebruik van metalen

Huizinga Metalen heeft een verzorgde bedrijfslocatie hoog in het vaandel staan. Want dit is het visitekaartje van het bedrijf, aldus Patrick Huizinga. Oude metalen die worden ingekocht, worden bij ontvangst geinspecteerd en gecontroleerd en gewogen op een weegbrug. Daarna volgt het sorteren
waarna ze weer als grondstof op de markt komen. Op deze manier draagt het bedrijf bij aan hergebruik van ferro en non ferro metalen. Huizinga werkt met kleine en grote opdrachtgevers en beoordeelt elk aanbod met zorg.

Aantrekkende markt

"Er is weer vertrouwen bij bedrijven om te investeren in bedrijfshuisvesting", aldus de portefeuillehouder economische zaken. "Dat merken we aan de toenemende interesse voor de bedrijfskavels in Peize".