Belediging leidt tot tweede aanhouding


Belediging leidt tot tweede aanhouding

Laatste update:
22-01-2016 | 11:15

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Donderdagmiddag kwamen twee mannen langs bij het politiebureau aan de Karel Boddenweg te Tilburg. Nadat ze niet naar tevredenheid geholpen werden, beledigde een van de mannen de agente.

Een 21-jarige man uit Tilburg was donderdagmorgen 21 januari 2016 aangehouden voor het niet kunnen tonen van een id. Bij zijn vrijlating die middag heeft hij zijn persoonlijke bezittingen teruggekregen. De man beweerde dat zijn pinpas en huissleutels nog op het politiebureau zouden zijn. Deze
waren niet (meer) aanwezig waarna er een verhitte discussie ontstond en de twee mannen onverrichte zaken vertrokken.

Scheldkanonnade

Bij het verlaten van het bureau vond diezelfde man het nodig om de dienstdoende agente uit te schelden. Hierop zijn collega's naar buiten gegaan om de man aan te spreken. De verdachte werd niet direct gespot, maar na een kort rondje kon de 21-jarige man worden aangehouden aan de Langendijk.
Hij werd aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Dit was de tweede keer op een middag dat de man door de politie werd aangehouden. De man werd diezelfde avond nog in vrijheid gesteld met een proces-verbaal op zak.