Lancering Kunstuur in de klas

Kunstuur in de klas is een nieuw programma over kunst speciaal voor het voortgezet onderwijs. Het programma wordt op maandag 25 januari gelanceerd op ARTtube.nl en Schooltv.nl. In twaalf korte video's licht AVRO's Kunstuur presentator Lucas De Man verschillende hoogtepunten uit de beeldende kunst, design, mode, fotografie en architectuur uit.

NTR Schooltv en ARTtube dragen met deze nieuwe serie bij aan een grote wens vanuit het onderwijs: het maken van een toegankelijke, visuele content die aansluit bij het curriculum van de leerlingen. Aan de hand van vijf thema's licht Kunstuur in de klas het kunstenaarschap en kunstbegrippen toe. Deze onderwerpen sluiten aan bij de actuele thema's van de eindexamens voor kunst- en cultuurvakken: Beweging (vmbo), Engagement (vwo), Schoonheid (havo), Massacultuur en Cultuur van het Moderne (Kunst Algemeen, havo/vwo). Bij iedere video is een korte lesbrief beschikbaar met kijktips en verdiepingsvragen.

Samenwerking

Kunstuur in Klas is een samenwerking tussen NTR Schooltv, ARTtube en AVRO's Kunstuur. De video's zijn bewerkingen van het programma Kunstuur van AVROTROS, aangevuld met fragmenten uit ARTtube video's, die gemaakt werden door twintig aangesloten musea uit Nederland en Belgie. De serie is te bekijken via www.arttube.nl/serie/Kunstuur_in_de_klas of www.schooltv.nl/programma/kunstuur-in-de-klas. Een eerdere samenwerking tussen ARTtube en NTR Schooltv resulteerde in de reeks ARTClips, waarin presentator Maurice Lede in de musea op zoek gaat naar vragen over kunst die leven bij jongeren.

Cultuur en Onderwijsbeurs

Op 27 en 28 januari presenteren NTR Schooltv en ARTtube Kunstuur in de Klas aan het onderwijs op de Cultuur en Onderwijsbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.