Drie goede vrijwilligersideeen kunnen doorgaan


26 januari 2016

Maandagavond 25 januari vond de finale plaats van `Het Beste Vrijwilligersidee'. Het was een avond vol inspiratie en interactie. Drie deelnemers wonnen een cheque met een geldwaarde om hun idee uit te voeren.

De wedstrijd

De gemeente 's-Hertogenbosch organiseert `Het beste vrijwilligersidee', omdat ze de inzet van actieve inwoners en vrijwilligers wil belonen. De gemeente wil ruimte creeren om ideeen tot uitvoer te brengen. En goede ideeen waren er zeker.

De inzending moest wel aan een paar voorwaarden voldoen: Het idee moet vernieuwend/nieuw zijn voor het initiatief/de organisatie en het moet nog starten. Ook moeten meer personen baat hebben bij het idee. En het moet bijdragen aan een prettige samenleving (onderlinge hulp, kwetsbare mensen
doen mee in de samenleving).

De winnaars

Tien deelnemers presenteerden hun idee voor een jury van Bosschenaren, waarin ook wethouder Paul Kagie zat. De deelnemers hadden maar vijf minuten de tijd om de jury te overtuigen. Daarna stelde de jury kritische vragen. De drie beste ideeen ontvingen een cheque met een geldwaarde om hun idee
uit te voeren.

En de winnaars zijn:

* Rieke Beekwilder en Jessie de Groot. Het Veilige Huis wil een chatfunctie op hun website realiseren. De doelgroep kan zo laagdrempelig en rechtsteeks in contact komen met professionals. (EUR 3600,-).
* Ronnie en Anja Ceelen. Zij gaan een wijkkluskamer/hobbyruimte realiseren in de Bartjes. Mensen uit de wijk kunnen er klussen en gereedschap lenen. Ook is het mogelijk om klussen uit te voeren bij kwetsbare bewoners (bedrag wordt bekend zodra de begroting rond is).
* Coralie den Adel. `Wij gaan fietsen' wil vluchtelingen leren fietsen en kan wat extra fietsen gebruiken (EUR 2000,-).