Subsidie voor snel internet

Projecten die gebruik gaan maken van het breedbandfonds, kunnen straks ook subsidie aanvragen voor de aansluiting van snel internet. De provincie Fryslan stelde op dinsdag 26 januari de subsidieregeling voor snel internet in Fryslan vast. Dit is een van de instrumenten om snel internet in de buitengebieden van Fryslan te realiseren. In december 2015 richtte de provincie het breedbandfonds al op. De officiele publicatie van de subsidieregeling is volgende week. Informatie over de regeling en de aanvraagformulieren is dan te vinden op www.fryslan.frl/snelinternet.

Aansluitkosten

Het breedbandfonds gaat leningen verstrekken voor de financiering van initiatieven voor snel internet in de buitengebieden. Per aangesloten woning ontvangt de eindgebruiker een eenmalige aansluitsubsidie van maximaal EUR 500,- Hierdoor blijven de aansluitkosten voor de eindgebruiker binnen de perken. Het breedbandfonds gaat komende maand open, zodat de projectinitiatieven hun aanvraag in kunnen dienen.

Gedeputeerde Sietske Poepjes: "Hjirmei dogge we wer in grutte stap yn `e realisaasje fan fluch ynternet foar eltsenien. We wolle no gau begjinne mei glesfezel yn `e butengebieten fan Fryslan. De earste inisjativen brant it al yn om oan `e gong te kinnen."

Meer informatie over snel internet in Fryslan is ook te vinden op www.breedbandfriesland.nl.