Na consultatiefase volgt nog twee weken inspraak op Woonvisie Lelystad


Geplaatst: 27-1-2016

Na een uitvoerige consultatiefase op een concept Woonvisie voor de jaren 2016-2020 heeft het college van Lelystad nu een inspraakversie vastgesteld. De reacties die in de consultatiefase zijn gegeven, zijn zoveel mogelijk in deze inspraakversie verwerkt. Iedereen, zowel individuele bewoners
als maatschappelijke organisaties, instellingen en bedrijven hebben nog een keer de gelegenheid een formele reactie te geven.

Woning aan het water

Reacties

Gelet op de uitvoerige consultatieronde wordt daarvoor een termijn van twee weken voldoende geacht. Reacties op de inspraakversie kunnen tot en met dinsdag 9 februari 2016 worden gezonden naar woonvisie@lelystad.nl of naar het postadres van de gemeente: Postbus 91, 8200 AB Lelystad.

Kwaliteiten

De `Woonvisie Lelystad 2016-2020, Samen aan de slag', zoals die nu voorligt gaat uit van (het behoud van) de kwaliteiten van Lelystad als woonstad met veel ruimte, groen en water, centraal in Nederland en onderdeel uitmakend van de Metropoolregio Amsterdam.

Ontwikkelingen

Ontwikkelingen - met daaraan gekoppeld een actieprogramma - die in de Woonvisie aandacht krijgen zijn:

* De kwaliteit van de bestaande stad: de fysieke kwaliteit van de woningvoorraad met name in de oudere woonwijken en de leefbaarheid staan onder druk.
* De betaalbaarheid en de bereikbaarheid van het wonen: voor steeds meer ouderen die langer zelfstandig moeten blijven wonen; voor de toename van het aantal vergunninghouders, voor mensen die zich geen koopwoning kunnen permitteren.
* Realisering van bevolkingsgroei: de stad is vanaf 2020 afhankelijk van een vestigingsoverschot.

Doelstellingen

De opgave is dus om als totale stad aantrekkelijk te zijn en te blijven. De Woonvisie is daarom opgehangen aan twee doelstellingen:

1. Goede en betaalbare woningen voor iedereen
2. Goede woningen in prettige en gewilde woonwijken.

Om dat te realiseren zijn beleidsuitgangspunten en actiepunten in de Woonvisie geformuleerd. Daarbij zijn de in de consultatiefase ingebrachte reacties verwerkt.

Vaststelling door raad

De reacties die de komende weken op de inspraakversie binnenkomen, zullen als bijlage bij de Woonvisie worden gevoegd en zo aan de gemeenteraad worden aangeboden. Naar verwachting kan de gemeenteraad dan eind februari de Woonvisie vaststellen.