40 dagen geen alcohol, kan jij dat? - gemeente Heerde


Woensdag 10 februari start de actie Ik Pas. Iedereen kan zich nu al inschrijven op de website www.ikpas.nl en zo een van de deelnemers in Nederland worden, die 40 dagen geen alcohol drinken.

Tactus en GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunen deze actie.

Iedereen kan een andere reden hebben om mee te doen. De winterkilo's bestrijden, vasten na het carnaval, een uitdaging aangaan, een goed voorbeeld zijn voor je kinderen of het goed vinden voor je gezondheid.

Alcohol gewoonte geworden

Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, maar ook voor of tijdens het eten, als slaapmutsje of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol?

Meedoen

Om dit vanzelfsprekende patroon te doorbreken, kunnen mensen via Ik Pas meedoen met 40 dagen geen alcohol. Ontdek zelf wat 40 dagen zonder alcohol je oplevert. Of doe het samen met anderen, met vrienden, familie of collega's.

Je kunt je opgeven via www.ikpas.nl. Deelnemers van vorig jaar gaven de actie een 8.

Deelnemers ontvangen in de actieperiode nieuwsbrieven met informatie over de actie, tips, alternatieven en ervaringen. 40 dagen geen alcohol, doe ook mee!