iBestuur Congres wederom groot succes


26 jan 2016

Het iBestuur Congres 2016 was een groot succes. Circa 800 deelnemers uit overheid en bedrijfsleven namen in de Woonindustrie in Nieuwegein deel aan ruim 40 parallelsessies en de plenaire opening en afsluiting.

Tijdens de plenaire opening schetsten minister Ronald Plasterk, Constantijn van Oranje en digicommissaris Bas Eenhoorn het perspectief voor de congresgangers. De rode draad: er is nog veel werk aan de winkel. 2017 nadert snel en er moet nog veel gebeuren.

De vele sessies boden de deelnemers volop inspiratie. Best parctices kwamen voorbij, er werd volop gediscussieerd. Dit laatste gebeurde onder meer in speciale congresedities van het CIO Caf* en in Lagerhuisdebatten onder leiding van dagvoorzitter en moderator Eppo van Nispen tot Sevenaer.
Jonge ambtenaren en Young ICT Professionals kruisten de degens over ICT-gerelateerde stellingen. Zoals Nederland ICT-voorzitter Jeannine Peek zei tijdens de plenaire afsluiting: "In dergelijke discussies wordt de generatiekloof al snel voelbaar". Voor jongeren is een ingeplante chip duidelijk
een minder ver-van-mijn-bedshow.



Jeannine Peek (tweede van links) tijdens de plenaire afsluiting



Trefwoorden bij dit artikel

Overheid