Aanslag gemeentebelasting nu ook digitaal


Geplaatst: 29-1-2016

Vanaf maandag 30 januari ontvangen Lelystedelingen die dit voor 19 januari hebben aangevraagd een bericht over de belastingaanslag van de gemeente via de mail. In die mail staat dat hun aanslag klaar staat in de digitale brievenbus van de overheid - de MijnOverheid-berichtenbox.

Aanslag gemeentebelasting nu ook digitaal. (c) afbeelding: mijnoverheid.nl

MijnOverheid.nl

De gemeente verstuurt al langer berichten via deze berichtenbox. Lelystedelingen die hier ook gebruik van willen maken melden zich aan bij MijnOverheid.nl.

Ook gemeentelijke gecombineerde aanslag

Tot voor kort gebruikte de gemeente Lelystad de berichtenbox alleen voor herinneringen bij het verlopen van identiteitsbewijzen en rijbewijzen. Op 30 januari komt daar ook de gemeentelijke gecombineerde aanslag (OZB, riool- en afvalstoffenheffing) bij.

DigiD-code

Mensen in Lelystad die belasting moeten betalen en die de aanslag ook digitaal willen ontvangen melden zich aan bij www.MijnOverheid.nl. Hiervoor is een DigiD-code nodig. Ook deze is via de site aan te vragen. In de berichtenbox dient Lelystad te worden aangevinkt. Zodra er daar een bericht
klaar staat, ontvangen zij een bericht op het e-mailadres dat zij hebben opgegeven op de site.

Dit jaar ook nog op papier

Dit jaar worden alle aanslagen ook nog op papier verstuurd. Vanaf volgend jaar verstuurt de gemeente Lelystad alleen papieren aanslagen wanneer deze niet digitaal, dus naar de MijnOverheid-berichtenboxen, kunnen worden verstuurd.

Wilt u meer weten over MijnOverheid? Ga naar de website www.mijnoverheid.nl.

(c) afbeelding: mijnoverheid.nl