Cohen & Steers benoemt Directeur Institutionele Verkoop en Klantenservice, EMEA

vrijdag 29 januari 2016 15:01 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

LONDEN en NEW YORK, 29 januari, 2016 /PRNewswire/ -- Marc Haynes treedt per 21 januari 2016 in dienst bij Cohen & Steers. In de vestiging in Londen zal hij de functie vervullen van Head of Institutional Sales and Client Service voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De heer Haynes maakt de overstap naar Cohen & Steers van Greenwich Associates, een vooraanstaand onderzoeks- en adviesbureau voor de financiele sector. Hier vervulde hij de functie van Managing Director en Partner, waarbij hij verantwoordelijk was voor het wereldwijde investeringsbeheer van de firma. Naast diens managerial verantwoordelijkheden, knoopte Mark goede contacten aan met leiderschapsteams bestaande uit 's werelds meest toonaangevende investeringsadviseurs en -beheerdersmanagers. Het geven van advies op strategisch gebied behoorde eveneens tot zijn activiteiten.

Robert Steers, Chief Executive Officer van Cohen & Steers, zei het volgende: "Marc geniet een goede reputatie in de branche en beschikt over een grondige kennis van het regionale distributielandschap en dat is een kritieke factor bij het ontwikkelen van een strategische aanpak in een uitermate versplinterde markt. Marc zal dan ook een leidende rol spelen bij het uitbreiden en consolideren van de expertise van Cohen & Steers in de VK en Europa op het gebied van institutionele beleggingen."

Stephen Dunn, Executive Vice President, Global Distribution, voegt daar nog aan toe: "Aangezien de vraag naar strategieen voor alternatieve beleggingen wereldwijd blijft toenemen, willen we de focus van onze belangrijkste beleggingsportefeuilles leggen op pensioenfondsen- en platforms, evenals op pensioenproducten en fiduciaire en andere institutionele investeerders en intermediairs. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten in de zich ontwikkelende markten in Europa ruimschoots profijt zullen kunnen trekken van de kennis en ervaring die Marc meebrengt."

De heer Haynes beschikt over ruim 14 jaar ervaring in de beleggingsbranche op het gebied investeringen en distributie in zowel institutionele alsook retailkanalen. Voorafgaand aan zijn tijd bij Greenwich Associates, leidde hij een kantoor van Friends Provident, waar hij verantwoordelijk was voor de beleggingsportefeuille voor levens- en pensioensverzekeringen, evenals voor het beheer van het bekroonde pensioeninvesteringsplatform. Daar weer voor vervulde hij een aantal distributie-gerelateerde functies bij Schroders.

Kijk voor meer informatie op: cohenandsteers.com [http://www.cohenandsteers.com/].

Symbool: NYSE: CNS

Over Cohen & Steers.

Cohen & Steers is een wereldwijd actieve beheerder van winstgevende vermogensportefeuilles, gespecialiseerd in internationale vastgoedeffecten, beleggingen in infrastructuur en natuurlijke grondstoffen, evenals preferente aandelen en andere inkomstenoplossingen. De firma werd in 1986 opgericht. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York City en Cohen & Steers beschikt over vestigingen in Londen, Brussel, Hongkong, Tokio en Seattle.

Cohen & Steers UK Limited werd vergunning verleend door en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority (Britse Autoriteit Financiele Markten / FRN458459).