Informatieavond 2 februari over tijdelijke huisvesting statushouders..


Gemeente Zandvoort nodigt u uit voor een informatieavond over het besluit van het college om aan de gemeenteraad voor te stellen tijdelijk versneld huisvesting aan te bieden aan vluchtelingen met een vergunning (`statushouders').
De avond is op dinsdag 2 februari van 19.30 uur tot 21.00 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in De Blauwe Tram (grote zaal boven), Louis Davidsplein 1, Zandvoort.

De locatie voor de tijdelijke huisvesting is het Spalier aan de Kostverlorenstraat. Het betreft twee paviljoens. Per paviljoen worden maximaal 20 opvangplekken toegestaan gedurende maximaal 2 jaar. Het besluit is genomen na een haalbaarheidsonderzoek.
Met het huisvesten van statushouders in het Spalier beoogt het college de extra druk op de bestaande wachtlijsten voor sociale huurwoningen te beperken. Door het geclusterd en versneld huisvesten voldoet de gemeente aan de verplichting vanuit het rijk om jaarlijks statushouders te huisvesten.
Zie voor meer informatie het persbericht hierover.
Het college wil u, als niet direct omwonende van het pand, graag gelegenheid geven vragen te stellen en met u in gesprek gaan.